Yangın Merdiveni Fiyatları

Yangın Merdiveni Fiyatları

Acil durumlarda bina sakinlerinin güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayan kaçış merdivenidir. Yangın merdiveni projelendirilirken “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik’te belirtilen koşullar dikkate alınmalıdır. Zaten yeni yapılan binalara ruhsat alınabilmesi için yangın merdiveni bulunması gereklidir. Yangın merdiveni, binada yangın olduğu zaman itfaiye ekiplerinin yangına müdahalesini kolaylaştırır. Yangın merdiveninin, bir binada gerekliliğinin sorgulanmasında, projelendirilmesinde bir katta bulunan kullanıcı sayısı, yapının kullanım sınıfı, yapı yüksekliği faktörleri etkili olmaktadır.

Yangın Merdiveni Çeşitleri İtfaiyenin ve zabıtanın yapacağı kontroller sonucunda binada bulunan yangın merdiveninin olumlu rapor alabilmesi için, bazı kriterleri göz önüne almak gereklidir. Bu kriterler; binanın yapım yılı, yangın merdiveni koyulacak alanın fiziki şartları, yangın merdiveni ölçüleri, yapının yüksekliği, yapının kullanım maksadı, katlardaki kişi sayısıdır. Uygulamalarda 2 farklı yangın merdiveni görüyoruz: Z tipi merdiven; adını görünümünden alan merdiven türüdür. Ara sahanlık bölgelerinin olması, yangın anında çok sayıda kişiyi barındırması ve hızlı kaçış açısından çok tercih edilir.

Basamak genişlikleri nedeniyle acil durumlarda çok sayıda kişi aynı anda merdiveni kullanabilir. Dairesel tip yangın merdiveni; ismini şeklinden alır. Aynı zamanda ‘spiral yangın merdiveni’ olarak da adlandırılır. Acil durumlarda merdivenden daire çizilerek inilmesi kaçışı zorlaştırmakta, bunun yanı sıra baş dönmesi ve denge kaybı da getirmektedir. Basamaklar dar olarak imal edildiğinden aynı anda çok sayıda kişinin kullanım için elverişli değildir. Hastane, okul, AVM, hapishane ve benzeri kamuya açık alanlarda kullanılmaz kamuya açık yapılarda kullanılmaz. Özellikle yangın merdiveni için alan sıkıntısı yaşanan binalarda, eski yapılarda tercih edilir.

Dairesel yangın merdiveninin zorunlu çıkış olarak kullanılabilmesi için, her kattaki kullanıcı yükünün 25 kişiyi aşmaması gerekir. Dairesel merdivenler maksimum 9,5 metre yüksekliğinde yapılabilir. Yangın Merdiveni Nasıl Olmalıdır? -,Yangın merdiveni de dahil, yangın için yapılacak tüm tesisatın, projenin “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” açısından uygun olması gerekir. – Yangın merdivenleri binadaki kaçış yolları ile bir bütün olup, binada her katta bulunan kişi sayısı baz alınarak projelendirmelidir. – Kaçış merdivenlerinin hiçbir bölümünde yanıcı madde kullanılamaz. – Binanın yangın merdivenlerine açılan kapısı en az 90 dakika yangına dayanıklı ve duman sızdırmayacak özellikte olmalıdır. – Yangın merdiveninin başladıkları kot ile sonlandı kot arasında süreklilik olmalı kapısı asla kilitli tutulmamalıdır.

Yangın merdiveni fiyatları, uzman mühendisin yaptığı malzeme ve imalatını yapacak ustaya göre ciddi bir fiyat var ki göstermektedir. Şöyle ki;

Yangın merdiveni fiyatı ortalama kat başı maliyet olarak hesaplanır. Yangın merdiveni imalatını ilk defa yapacak sıradan bir kaynakçı ile yangın merdiveni imalatını birilerinin tarifiyle yapacak bir usta kaynakçının ve uzman mühendis projesi ve yangın merdiveni yönetmeliğini iyi bilen ve sürekli imalatını yapan bir firmanın mesleki yeterlilik belgesine sahip bir ustanın yapacağı yangın merdiveni imalatı ve de yangın merdiveni fiyatları kesinlikle aynı olamaz. Bunun için yangın merdiveni fiyatları alırken bu konulara çok özen göstermek lazım. Başarı Mühendislik yangın güvenlik firması olarak daima yönetmeliğe uygun malzeme ve işçilik ile yangın merdiveni imalatı yapmaktayız. Yangın merdiveni fiyatı için arayınız ve bizden ücretsiz keşif talebinde bulunabilirsiniz. 0216 621 98 42